Csegöld község címere

Csegöld címere két oldalt enyhén vágott, pajzs alakú címer, melyet középen ezüstfolyó szel ketté.

  • A pajzs alsó részében sárga mezőben zöld hármas dombon ezüstszínű kettős kereszt áll.
  • A címer felső részében kék mezőben jobbról benyúló sárga színű férfikar. A jobb kéz három szál érett sárga búzakalászt fog marokra.

A pajzsot a település alapítójának, a Vécsey család címerének kék-sárga színű, stilizált barokkos motívuma keretezi. A címer fölött a motívum középpontjában korona áll, mely fölé kardját jobb kezében tartó harcos emelkedik. A motívumot a pajzs alatt kék szalag fogja össze CSEGÖLD felirattal.

Csegöld község

A pajzs alsó részében álló kettős kereszt, a Csegöld településre jellemző katolicizmus szimbóluma. Mivel jelentős többségben vannak a görög katolikusok, ezért került a címerbe a kettős kereszt. Felső részében a három szál búzakalász az alapvető megélhetési forrást, a mezőgazdaságot szimbolizálja. Az emberi kéz pedig a csegöldi emberek szorgos kezét, a mindennapi kenyérért folytatott küzdelmét jelképezi. A címer külső része az alapító család, a Vécsey család címeréből vett stilizált motívum.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei