Alsóbogát község címere

Alsóbogát címere palást alakú, mely felénél vízszintesen megosztott. A palást széle és az osztás fekete színű. A palást felső fele Edde község címerével azonos. A felső részén, zöld alapon sárga színű, földműveléshez használatos szerszámok. Függőlegesen háttal gereblye felül lévő fejjel, vízszintesen kasza lefelé mutató heggyel, balra tíz óra irányában cséphadaró, jobbra, két óra irányában háromágú favilla háttal felül lévő fejjel. A palást alsó felén, kék alapon a Festetics-Inkey család alsóbogáti nagykastélya sárga épületének főbejárata látható piros tetővel.

Alsóbogát község
Kép: petionePanoramio

Bogát a középkorban lakott település volt, majd két részre szakadt. Alsóbogát mint külterületi társközség Eddéhez, majd Somogyjádhoz tartozott, közigazgatásilag 1994-ben lett önálló. Az Eddével való közösséget, és különválást igyekszik jelképezni a pajzs kettéosztása, illetve az, hogy a felső mezőbe Edde község címerét illesztették be. Az alsó mezőben a település egyik büszkesége, a gróf Festetics Miklós által 1830 táján építtetett, majd az Inkey család által is birtokolt alsóbogáti kastély rajza látható.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei