Cserénfa község címere

Cserénfa község címere álló háromszögű pajzs, melynek kék mezejében, zöld hármas halmon jobbra fordult, nyelvét kiöltő, balját ragadozásra nyújtó, felemelt jobbjában három levéllel és két makkal ellátott tölgyfaágat tartó aranygriff áll.

Cserénfa község
Kép: Bőzsöny Csimbi AndrásPanoramio

Cserénfa címere a település múltját, földrajzi fekvését, illetve természetes környezetét jelképezi. A török hódoltság után az Esterházy család birtoka lett a település, és sokáig a család által alapított hitbizomány része volt. Ezt a kötődést jelzi a címerállat, amely az Esterházy család hercegi címerében lévő, a pajzs első mezejében látható kardot tartó koronás griff stilizált mása. A Cserénfa címerében lévő griff kezében lévő cserág a makkokkal a táj erdőségeire, a griff lába alatt lévő halmok pedig a zselici dombokra utalnak. A cserfa egyben a település névadója is. .

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei