Cserkút község címere

Cserkút címere csücskös talpú pajzs. Egy jobb harántpólyás címerpajzs (páros számú vonallal harántosztott) két mázzal, a kék és a fehér (ezüst) váltakozásával. Az első és utolsó tag kék, a pólya fehér (ezüst). A pólyában a címer közepén, fehér (ezüst) mázon lombos fa, gyökerekkel. A lombozat zöld, a törzs barna (vörös). Az első és az utolsó tag kék mezejében egy-egy sárga (arany) nyolcágú csillag alak van.

Cserkút község
Kép: ?? SzaniUherkovichPanoramio

A nyolcágú csillag általában az újjászületést jelképezi, Vénusz csillag. Az ókeresztény szimbolikában a nyolcágú csillag (a keresztből és a ráhelyezett négyágú gyertyafény csillagalakzatából keletkezhetett, úgynevezett fény-kereszt). Hasonlóak láthatóak Cserkút Árpád-kori templomában, a Szent György ábrázolás mellett, rácsszerű elrendezésben.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei