Csesznek község címere

Csesznek címere álló háromszögű pajzs vörös mezejében alul zöld hármas halom, felette faragott kövekből rakott, stilizált, pártázott ezüstvár, körkeretes fekete kapunyílásában felhúzott arany kapurostéllyal, fekete ablakkal és lőréssel ellátott pártázott és csúcsos tetejű két belső toronnyal.

A tornyok közt a várfalon nyugvó, közepén kereszttel ékesített ötágú gyöngyös, aranykoronán jobbra fordult könyökben hajlított páncélos ezüstkar gerezdes gömbfejű, ezüstbuzogányt tart. A címerpajzs alatt lebegő, hármas tagolású, íves aranyszalagon feketével: CSESZNEK településnév.

Csesznek község
Kép: tehenesPanoramio

A címer főmotívuma a vár, stilizált formában. Alatta a hármas halom zöldje, mely nemzeti színünk egyike. A régi pecsétkép motívumai: páncélos kar és korona – az egykori mezővárosi rangra utal.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei