Csikéria község címere

Csikéria község címere három részre osztott pajzs, felül koronával. A pajzs alsó harmada középzöld (mezőzöld) alapon három (balra, középre és jobbra mutató aranyszínű búzaszál kalásszal, a szélső szálakon egy-egy kifelé álló, felfelé ívelő, lefelé eső végű búzalevél) a település mezőgazdasági jellegére utal. A pajzs felső és alsó harmadát átlósan megosztó, hullámos szegélyű, ezüstszínű sáv a Csík-ér jelképe, amelyben három, egyenlő távolságra elhelyezkedő kis pajzs található.

  • Jobb oldalon alul ezüsttel és vörössel ötször sakkozott mintázatú kispajzs a helyi bunyevácságot-horvátságot jelképezi.
  • Középen sötétkék alapon piros aranygalléros palástba öltözve Szent Pál apostol a jobb kezével ezüstszínű kardot markol, bal kezében ezüstszínű könyvet fog (a megyei hovatartozást jelképezi).
  • A bal felső kispajzs középen vízszintesen kettéosztva felül zöld, alul fehér színű, benne mindkét színmezőbe belenyúló vékony fekete kontúrokkal megrajzolt fehér kereszt, a helyi németséget jelképezi.

A pajzs felső harmadában aranyszínű alapon sárga bogyózatú, zöld levelű, egykacsos szőlőfürt a település szőlőtermelését jelképezi. A címerpajzson aranyszínű koronamotívum helyezkedik el, benne a saját anyagából kiképezett gyűrűben három darab ovális ékkő. A két szélső királykék, a középső rubinszínű, méretüket tekintve a középső dupla akkora, mint a szélsők. Közöttük egy-egy kisméretű ezüstszínű gyöngy. A koronát felülről három levél díszíti, a középsőben rubin, a két szélsőben királykék színű, gömb alakú drágakő, közöttük csúcsos alapon egy-egy ezüstszínű gyöngy. A korona belülről rubinbélelésű.

Csikéria község
Kép: zlatkocvPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei