Csikvánd község címere

Csikvánd község címere aranyozott rámába foglalt, hagyományoshoz hasonló egyenes oldalakkal és tetővel rendelkező pajzs, amelynek alsó része két szembefutó hullámos vonallal egy csücsköt alkot. A két részt egy vízszintes vonal alsó kék és felső ezüst (fehér) mezőre osztja.

Az alsó részt további négy vízszintes vonal metszi, melyek között hullámos vonalak tavat imitálnak. A tó színéről az ezüstmezőbe bal oldalon nád (egy buzogánnyal), jobb oldalon sás (három virágzattal), míg középen öt szál búzakalász melletti síkban két oldalt, balról fekete színű álló csoroszlya, jobbról ugyanilyen ekevas szerepel. Ezek és alulról a kalászok által határolt felső mezőben szimmetrikusan helyezkedik el középen egy stilizált piros rózsa kör alakú középpel és nyolc, azaz négyszer kettő, lekerekített és négy hegyes szirommal, valamint alatta két oldalt egy-egy aranyszínű hatágú csillag átlós rombuszokból megrajzolva.

Csikvánd község
Kép: PanoramioHungaryPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei