Csobád község címere

Csobád címere álló, háromszögletű, kékkel és vörössel hasított a katonai pajzs, amelynek jobb oldali, kék színű mezejében kitépett arany égerfa lebeg, bal oldali, vörös színű mezejében pedig két ezüstpólya látható. A pajzson kék-vörös tekercs, rajta az oromdísz aranykeretes, aranysugaras kék háromszögben egy aranyszem. A pajzstartó mindkét oldalon egy-egy ezüsthal, a pajzs alatt pedig egy szalag lebeg CSOBÁD felirattal.

Csobád község
Kép: nazar.suPanoramio

Az oromdísz és a pajzstartók a község 1550. évi pecsétjének az ábrájára, ezáltal az önkormányzat régi voltára utalnak, míg a két ezüstpólyás vörös mező a történeti Abaúj vármegyéhez való tartozásra - ugyanakkor a község életében szerepet játszó Bársonyos- és Hernád-folyókra, s ezáltal a természeti környezetre is. Az égerfa a táj jellegzetes növénye, ugyanakkor a fa az önkormányzatiságnak is a jelképe.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei