Csolnok község címere

Csolnok címere jobbról balra emelkedő ferde, ezüstszínű vonallal elválasztott pajzs, amelynek balra eső mezője fekete, a jobbra eső mező fűzöld színű.

  • A zöld mezőben három dombot jelképező ezüst körív, melynek egyikén egy kereszt, mindhárom ívben pedig egy-egy szőlőtő helyezkedik el.
  • A fekete mezőben ezüstszínű bányászkalapács.
Csolnok község
Kép: Tamas SzaboPanoramio

Csolnok címere 1992 óta létezik, tervezője Kocsis László csolnoki lakos. A címer fő színei a zöld, a fekete és az ezüst. A zöld és a fekete mezőt elválasztó ezüst vonal a falun keresztülfutó kis patakot, a Janzát szimbolizálja. A vonal alatti fekete sáv középen a bányászat jelképével Csolnok bányászmúltjára utal, a vonal feletti zöld mezőben látható három ív a falut körülölelő dombokat hivatott jelezni. A dombok a rajtuk lévő szőlőtőkével a szőlőhegyeket, szőlőskerteket, a kereszt pedig a templomot, illetve a vallást jelképezi.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei