Csór község címere

Csór címere álló helyzetű, kerek talpú pajzs. A címerpajzs arannyal, kékkel vágott. A kék pajzstalpon ezüstcsuka lebeg. A pajzstalp feletti arany pajzsmezőben zöld hármas halmon két alak áll.

  • A címer bal oldalán korhű ruhában Mátyás király áll, jobb kezével egy fekete pálcát emel fel. Bal kezével az övét fogja. A király fekete hullámos haja a vállára omlik. Ruházata térdig érő, ezüstszegélyes vörös kabát és kék nadrág. A derekát övező ezüstövről jobb oldalt ezüsttáska lóg le. A lábán piros hajtókás, sarkantyús, fekete csizmát visel.
  • A címer jobb oldalán ezüsthajú kocsmáros, fekete fatálon ezüst sült halat nyújt át. Bal kezében ezüst, fedeles boros kannát tart. A kocsmáros kék inget, vörös nadrágot és ezüstkötényt visel. A lábán fekete cipőt hord.

Az arany pajzsmező felső részén két átlósan keresztbe tett zöld szőlővessző lebeg. Az elvékonyodó vesszők végén egy-egy zöld szőlőlevél látható. A két vesszőről a címer közepén egy zöld szőlőfürt csüng le.

A címer kiegészítése: A címerpajzsot két oldalról egy-egy pajzstartó állat kíséri, melyek a pajzs alatt ívelten tekergő ezüstszalagon állnak. A szalagon a „CSÓR” felírás látható. A jobb oldali pajzstartó egy vörös oroszlán, amely a pajzsot bal mellső mancsával tartja. A jobb oldali pajzstartó egy fekete holló, amely ezüstcsőrében egy aranygyűrűt tart. A holló jobb lábával tartja a címert.

Csór község
Kép: kalamonaPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei