Dabronc község címere

Dabronc község címere álló, csücskös talpú tárcsapajzs. Kék mezejében alul vízszintes ezüst hullámpólya, felette Szűz Mária "Napbaöltözött Asszony" típusú ábrázolása; a hullámpólyán nyugvó arany földgömbön, melyre ezüstkígyó tekeredik, áll a kezét imára kulcsoló Szűzanya szembefordult alakja ezüsttel, fején aranykoronával, lába alatt ezüst holdsarlóval. Fejét tizenkét aranycsillagból álló glória övezi, háta mögött aranynap sugárzik.

A sisak szembefordult, arannyal ékített és vörössel bélelt pántos ezüstsisak, vörössel és kékkel ékített heraldikai aranykoronával. A sisakkoronából két oldalt kihajló két arany búzakalász között egymáson haránt irányban keresztbe tett két ezüst kaszapenge, ezek előtt középütt arany apostoli kettős kereszt emelkedik. Takaródíszek mindkét oldalon kék és arany. A címer alatt lebegő, hármas tagolású, íves aranyszalagon feketével a DABRONC felirat. A településnév előtt és után egy-egy díszpont.

Dabronc község
Kép: DJ JanikáékPanoramio

A címerben Dabronc község védőszentje, Gyümölcsoltó Boldogasszony az egyházi ikonográfiai hagyományoknak megfelelően, a "Napbaöltözött Asszony" típusú ábrázolással szerepel. A lakosság vallására utal az apostoli kettős kereszt is. A mezőgazdasági tevékenységet a búzakalászok és kaszapengék jelképezik. Az ezüst hullámpólyával határolt kék pajzsláb a községet átszelő Marcal-folyót idézi.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei