Dad község címere

Dad címere arannyal keretezett ellipszis, alapszíne kék. Talpán öt zöld domb emelkedik. A címer tengelyében arany búzakalász, a pajzsfőn aranyszínű nap látható. A búzakalász jobb és bal oldalán sarló, illetve orsó helyezkedik el. A címer alatt körívben elhelyezett szám: 1230. A címer felett körívben elhelyezett helységnév: DAD.

Dad község
Kép: Helly ArtPanoramio

A címerlapon látható öt domb a falu határában emelkedő Alsó-, Kanász-, Sínai-, Róka- és Álom-hegy jelképe. A búzakalász és a sarló a falu mezőgazdasági jellegét fejezi ki. A falu jövőjét jelképezi a címerfőn látható nap, valamint az életet és kenyeret jelentő búzakalász. Az orsó a falu múltjában jelentős szerepet játszó takácsmesterség emlékét őrzi. A felirat jelentése: a falu első okleveles említése 1230-hoz kapcsolódik.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei