Damak község címere

Damak címerének két foglalatja ovális alakú, úgynevezett hadi pajzs. A pajzsmező: színe kobaltkék, amely Borsod megye színe. A képen: vízszintesen elhelyezkedő aranyszínű ekevas Damak felirattal.

Damak község
Kép: ZsoltPanoramio

A pántos aranysisak sisakkoronával a Damakot birtokló nemesi családok címerére utal (a család katonákat is kiállított, ilyenek a híres damaki kuruc, szathmáry király család).

A sisakdísz - jelkép: a koronából kiemelkedő vitéz alak kezében ezüst kard, bal kezében vörös zászló (azt, hogy vérük kiontásával) ezüstkereszttel ellátott, mely a faluban mindig jelen lévő kereszténység megtartásáért harcolt. A Török a református vallásért és megtartásáért harcoló falubelieket jelképezi. Foszlányos oldalpalást és sisaktakaró: Valamikor a hadizászló sok használata során szakadozott lett.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei