Dánszentmiklós község címere

Dánszentmiklós címere álló, csücskös talpú tárcsapajzs, felül két homorú ívvel süvegezetten. A pajzs vörös mezejében, bal haránt ezüstpólya, három lebegő, leveles vörös almával megrakva.

  • A felső vörös mezőben - a pólyával párhuzamosan - ezüstnyelű, aranytextilű zászlós lándzsa, alatta aranymarkolatú, ezüstpengéjű kard, hegyével lefelé. A jobbra lobogó zászlótextil alatt - a lándzsa nyelét és a kard pengéjét kissé takarva - lebegő, kettős keresztes arany országalma.
  • Az alsó vörös mezőben a pólyával párhuzamosan elhelyezkedő aranyfejű, ezüstnyelű püspökbot, előtte - a pásztorbot nyelét részben takarva - nyitott aranykönyv lebegőn, három aranybizáncival megrakva.

A címerpajzs alatt lebegő, hármas tagolású, fecskefarok-végződésű íves aranyszalag középső mezejében feketével nagybetűs DÁNSZENTMIKLÓS felirat. A településnév előtt és után 1-1 díszpont.

Dánszentmiklós község
Kép: májusPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei