Deszk község címere

Deszk címere álló csücskös talpú pajzs, melyet jobb harántolással hullámos ezüstpólya két mezőre tagol. A jobb oldali vörös mezőben zöld halmon álló, jobbra néző, fölemelt szárnyú fehér színű madár van, szájában zöld, leveles dohányágat tart. A bal oldali kék mezőben a természetes színű görögkeleti templom barokk tornya és a katolikus templom tornya látszik. A hullámos ezüstpólya a Marost jelképezi.

Deszk község
Kép: ágica61Panoramio

A címerbe, mint legrégibb történeti elem került be az iratok hitelesítésére szolgáló madaras pecsét. A címer másik eleme a görögkeleti és a katolikus templomok tornya, a lakosság mai nemzeti összetételét hivatott szimbolizálni és azt, hogy a szerb és a magyar lakosság hosszú ideje él egymással teljes békében. A címer alakja és színezése a településen 1804-től birtokos Gerliczy család emlékét idézi.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei