Detek község címere

Detek címere álló, háromszögletű, kékkel és vörössel hasított a katonai pajzs, amelynek kék mezejében egymást keresztező ezüstkulcs és kard lebeg, vörös mezejét pedig két ezüstpólya díszíti. A pajzs fölött kék-vörös tekercs, amelyen két arany sasszárny az oromdísz. A pajzstartó mindkét oldalon egy-egy zöld cserfaág aranymakkokkal. A pajzs alatt szalag lebeg DETEK felirattal.

Detek község
Kép: vacsadPanoramio

A pajzs osztása arra utal, hogy a mai község két település egyesüléséből jött létre. A kard és a kulcs a község templomának a védőszentjeire, Szent Péter és Pál apostolokra utal, míg a vörös pajzsfél az ezüstpólyákkal a történeti Abaúj vármegyére. A sasszárnyak az itt birtokos Perényi családra emlékeztetnek, míg a címertartók a természeti környezetre és annak értékeire.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei