Dinnyeberki község címere

Dinnyeberki címere a tárcsapajzs modernizált változata, fekete kontúrral kiemelve. Pajzs alsó részén, a pajzs alsó részével érintkező aranyszínű címerszalag, benne fekete betűkkel a település neve: DINNYEBERKI. Bal és jobb oldalán az évszám, szintén fekete színnel: 1305, amikor a települést először említették az írott források. A pajzs teteje felett balra és jobbra kiinduló, majd a pajzs bal és jobb oldalának alsó harmadáig érő barokkos címertakaró. Bal oldali aranyszínű fekete kontúrokkal kiemelve, jobb oldali sötétkék színű, fekete kontúrokkal kiemelve.

  • Pajzs alsó harmadában vágott, barna színű, keresztcsíkozás jelzi a földet, a termékenységet, azt, hogy az itt élők földműveléssel keresték mindennapi kenyerüket. Felette faág öt zöld színű levéllel, felső zöld levélen egy madár áll, amely szürke színű csőre, szeme és szárnya fekete kontúrral kiemelve, csőrében sárga színű búzaszálat tart.
  • Pajzs felső kétharmad része piros színű. Az ábra hasonló Dinnyeberki 1774-es és 1826-os pecsétjéhez. Faág alsó részének bal oldalán ezüstszínű, a címertanban stilizált eke, jobb oldalán szintén ezüstszínű, a címertanban stilizált csoroszlya, amely szintén a földművelés elsődlegességére utal.
Dinnyeberki község
Kép: Balázs NagyPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei