Dióskál község címere

Dióskál község címere arannyal szegélyezett pajzsban, zöld mezőben alul sárga-barna-fehér-fekete színű szőlőfürttel kombinált szőlőlevél. A pajzsderék bal oldalán a község római katolikus temploma, jobb oldalán zöldlombú fa, a pajzsfőben szabdalt domborzatra utaló panoráma azúrkék égbolttal zárul. A pajzs alakja szimmetrikus tárcsapajzs, oldalai enyhén íveltek, felső széle kissé ívelt.

Dióskál község
Kép: Marianne.DioskalPanoramio

A címerpajzs arany fémváza a nap ragyogásának, fényének jele, bőségre, gazdagságra törekvésre is utal. A zöld alapszín a reménységet, a bő termést fejezi ki. A templom építészeti jellegénél fogva a település ősiségére, vallásformájára és hosszú történelmi időkre való fennmaradásának hitére utal. A levéllel díszített szőlőfürt, a lomblevelű fa és a szabdalt panoráma a község domborzatára, főbb termelési kultúrájára utal. A pajzsfőt lezáró kék égbolt a település békéjének őrzését, lakói felett a nap állandó tiszta ragyogását szimbolizálja.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei