Alsórajk község címere

Alsórajk címere álló, háromszögű pajzs kék mezejében ezüst pajzsfő. Az ezüstmezőben középütt vörös cölöp, benne lebegő helyzetben a Buzád-Hahót nemzetség címerképe: szembefordult ezüst bölényfej, szarvai közt a fején egyenlő szárú aranykereszttel.

  • A jobb oldali ezüstmezőben lebegő helyzetű, állított, élével jobbra fordított zöld ekevas és csoroszlya.
  • A bal oldali, ezüstmezőben leveles zöld szőlőfürt lebeg.
  • A kék mezőben arannyal - a pajzs aljából növekvő helyzetben - Limai Szent Róza (tkp. Isabella de Flores) szembefordult alakja, fején vörös rózsakoszorúval, maga elé tartott jobbjában a domonkos szerzet ezüsttel és feketével négyelt, liliomvégű keresztjével. A szentet két oldalról egy-egy lebegő helyzetű arany heraldikai liliom kíséri.

A címerpajzs alatt lebegő, hármas tagolású, fecskefarok-végződésű íves aranyszalagon feketével nagybetűs ALSÓRAJK felirat. A településnév előtt és után egy-egy díszpont.

Alsórajk község
Kép: solbailadorPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei