Dobri község címere

Dobri község címere álló, kék színű, kerek talpú pajzsban hat bástyafokos ezüst várfal, két szélén egy-egy lerombolt torony csonkjával és kőkeretes, jobb alsó oldalán roncsolt kapunyílással. A várfal felett ötleveles, lebegő, nyílt aranykoronából „növekvő helyzetben szembefordult" vörös ruhás, aranyhajú, fején ötleveles, nyílt aranykoronával ábrázolt hajadon, halántékaiból kinövő arany szarvasagancsokkal.

A címerpajzs alatt aranyszalag, rajta fekete DOBRI felirat, a település neve előtt és után egy díszpont. A pajzsot két oldalt egy-egy, alul közös tőből elágazó két-két aranyfürttel ékesített leveles zöld szőlőinda szegélyezi.

Dobri község
Kép: VucsiPanoramio

A címer egyik motívuma a végvári időkre emlékeztet, másik motívuma az 1431-ben címeres levelet nyert Dobry családnak címerére utal.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei