Dombóvár város címere

Dombóvár város címere a magyar címertani pajzsformák koronkénti változásának megfelelő formájú, alul lekerekített doborpajzs (kerek talpú pajzs). A címer vágott pajzs. A pajzs felső szélével párhuzamos vízszintes vonal a pajzsot két mezőre osztja: 3/7-ed és 4/7-ed részre. A pajzs körvonalát arany (fémszín) szegélycsík határolja. A pajzs felső 3/7-ed részét adó mező színmáza piros, a pajzs alsó 4/7-ed részét adó mező színmáza kék alapszínű. A címerpajzs a természetből vett három stilizált címerképet tartalmaz. A címerképek arany fémszínűek.

  • Az első címerkép a pajzs felső részében ábrázolt torony három lőréssel (fekete) és a két különálló bástya félköríves nyitott kapukkal a háromtornyos várra utal.
  • A második címerkép (a pajzsderék részében lévő három sás és leveleik) a várat körülvevő vizenyős, nádas területet szimbolizálja.
  • A harmadik címerkép a kék mezőt középen átszelő dongás körív az átkelőhelyet és annak fontosságát hangsúlyozza.
Dombóvár város
Kép: Mojzer LászlóPanoramio

Dombóvár címerén a korai időszakra visszavezethető helytörténeti pecsétnyomat pecsétképeit jelenítik meg.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei