Döbrököz község címere

Döbrököz címere háromszögű pajzs. A kétszer vágott pajzs a középső hullámos pólyával mesteralakkal három részre (pajzsfő 3/7, pólya 1/7, pajzstalp 3/7 rész) osztja a pajzsot. A pajzs körvonalát arany fémszín szegély határolja. A pajzs középzöld alapszínű. A hullámos pólya ezüst fémszínű.

Döbrököz község
Kép: jeribaPanoramio

A korai időszakra visszavezethető helytörténeti pecsétnyomatból a vártorony pecsétképét jeleníti meg. A pajzsfő címerképe a vártorony és két oldalán lévő földsánc arany fémszínű. A vártorony két fekete lőréssel és nyitott kapuval ábrázolt. A korai földvárra utal. Pajzsderék a hullámos pólya ezüst fémszínű, a Kapos-folyót szimbolizálja. A pajzstalp címerképe a ló. A stilizált egész lóalak, jobbra forduló és lépő helyzetű. Színmáza arany fémszínű. A település állattenyésztésére és egyben a környék lótenyésztésére is utal.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei