Drávacsepely község címere

Drávacsepely címere kerek talpú és a csücskös talpú pajzs variációja. Ez a pajzsforma Baranya megye címerének pajzsa is, amely jelzi Drávacsepely megyei hovatartozását is. A pajzsot két oldalról zöld-sárga színű leveles koszorú övezi ugyanúgy, mint Baranya megye címerének pajzsát. A pajzs több részre osztott. E forma a negyedelt pajzs és a vágott pajzs kombinációja. A pajzsot teljes egészében és belül is fekete vonalak veszik körül és osztják különböző mezőkre. A pajzs tetején fekete nagy betűkkel a település neve olvasható.

  • A jobb felső mező piros színű, benne középen fekete betűkkel az 1177-es évszám látható, a falu neve először ekkor olvasható az írott forrásokban.
  • A bal alsó mező szintén piros. Benne fehér színű, fekete tetejű, fekete ablakú és fekete ajtajú református templom (a lakosok vallására utal).
  • A bal felső mező világoskék színű, benne eke és csoroszlya ezüst-fehér színnel, amely Drávacsepely mezőgazdasági jellegét szimbolizálja.
  • A jobb alsó mező világoskék, benne sárga színű, négy kalászból álló búzakéve.
  • Alul a sötétbarna szín a sík földet ábrázolja, középen sötétkék színnel a közeli Dráva hullámzik.
Drávacsepely község
Kép: SeregedePanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei