Drávaszabolcs község címere

Drávaszabolcs címere a háromszögű pajzs modernizált változata, amely körül a pajzs tetejétől középről induló, a pajzs két oldalán az alsó harmadáig lenyúló címertakaró látszik, melynek jobb oldala kék, bal oldala arany. A címertakaró felett középen aranyszínű korona, benne öt drágakő, amelyek közül három piros, kettő pedig zöld színű. A pajzs alsó csücskénél aranyszínű címerszalag, benne fekete betűkkel a település neve DRÁVASZABOLCS és két oldalt megosztva az első írott források évszámával, 12-16. A pajzs alsó harmada vágott és zöld színű, benne átlós fekete vonalak vannak, a földön a sötétkék Dráva-folyó hullámzik. A pajzs felső kétharmada hasított.

  • Jobb oldala piros, benne háromszálú sárga búzakalász, fent három zöld színű virág.
  • Bal oldala kék, benne alul a zöld termésű szőlőfürt, felette élével és hegyével lefelé fordított ezüstszínű lebegő ekevas. A kék mező bal felső sarkában az élet és reménység jele, a felkelő nap található.
  • A pajzsderékban (az ún. boglárhelyen) a pajzs kicsinyített, világoskék alapú változata látható, benne zöld ruhás, piros sapkás vitézzel, aki egyik kezében kardot, a másikban piros zászlót tart.
Drávaszabolcs község
Kép: Ági LovasPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei