Drégelypalánk község címere

Drégelypalánk címere lekerekített csücskös talpú címerpajzs, mely egy vágással (vízszintes osztás) felső és alsó címermezőre osztódik. Az alsó címermező egy hasítással (függőleges osztás) jobb alsó és bal alsó címermezőre osztódik. A felső és az alsó címermezőt ezüstszínű hullámos pólya választja el egymástól.

  • A felső címermező jobb felső sarkában aranynap, bal felső sarkában növekvő ezüsthold látható. Közöttük kék színű háttérben, zöld színű halom középső sziklás részén ezüst (fehér) színű, hármas tornyú, piros kapuzatú stilizált égő vár található.
  • Az alsó címermező jobb oldalában piros alapon ezüstszínű kardot tart egy páncélos jobb kar, felette aranyszínű hatágú csillag és egy ezüstszínű növekvő hold.
  • Az alsó címermező bal oldalában kék színű háttérben Árpád-házi Szent Erzsébet stilizált alakja, mellén vörös rózsával.

A pajzs alatt kék színű, aranybélésű, fecskefarok-végződésű szalagon, aranybetűkkel a település neve található, a név mellett két oldalt egy-egy latin kereszt látható. A szalag két végén 1274 és 2002 évszám olvasható.

Drégelypalánk község
Kép: szilágyi zoltánPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei