Dudar község címere

Dudar község címerén aranykeretű pajzson hármas zöld mezőből kicsapó vörös lángnyelvek láthatók, egy ezüstsziklás hegy oldalában kiképzett fekete hátterű tárnabejáróban, mely sziklás hegyet oldalról és felülről kék tér vesz körül, aminek jobb felső részén aranytemplom alakzat, bal felső részén pedig zöld-arany tölgyfalevél található.

Dudar község
Kép: Tölgyesi TiborPanoramio
  • A címer alsó részén a három domb a települést körülvevő domborzati viszonyokat, a mezőgazdaságot, ezen belül a szántóföldi művelés kultúráját mutatja be.
  • A sziklás terület a jelenlévő mészkövet és a kőfejtést jeleníti meg, az alatta lévő sötét hátterű bejárat a tárnát, aknát, a Dudaron folytatott barnakőszén-bányászatot.
  • A települést 6000 ha erdő vette körül napjainkig, ezt mutatja a tölgyfaág.
  • Az erdőkben uralkodóvá vált az állattartás, a vadásztatás, illetve a faértékesítés, valamint ipari tevékenységként a fafeldolgozás illetve a faszén-égetés, melynek jelképe a tulipánláng.
  • Az itt élő emberek többsége református, kevesebben vannak a római katolikusok és az evangéliumi pünkösdista közösség. Jelenlétüket bizonyítja a címer jobb oldalán elhelyezett templom.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei