Dunabogdány község címere

Dunabogdány címere álló, csücskös talpú tárcsapajzs arannyal és kékkel hasított mezejében alul vízszintes ezüst hullámpólya. A jobb felső, aranymezőben zöld hármas halom, középsőjén álló zöld szőlőtő, két fürttel és négy levéllel. A bal felső, kék mezőben lebegő helyzetű, szárán összefogott három arany búzakalász, melyet felül lebegő, fektetett, hegyével balra fordított ezüst kaszapenge kísér. A címerpajzs alatt lebegő íves aranyszalagon feketével a nagybetűs településnév: DUNABOGDÁNY. A felirat előtt és után egy-egy díszpont.

Dunabogdány község
Kép: S.LaciPanoramio

Dunabogdány címere a történelmi múltat idézi, illetve jól kifejezi a község különleges fekvését - keletről a Duna, nyugatról a Visegrádi-hegység vonulatai határolják, területét három patak szeli át a Dunába sietve - valamint a híres dunabogdányi szőlőművelést, bortermelést és a mezőgazdaságot.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei