Dunaegyháza község címere

Dunaegyháza címere háromszögletű pajzs, mezőjét jobb haránt vörös pólya metszi ketté. A felső kék mezőben Luther-rózsa lebeg, mellette vörös tetejű arany (sárga) templomtorony emelkedik. Az alsó arany (sárga) címermezőben négy kék hullám. A jobb haránt vörös pólyában kétélű arany (sárga) kard látható.

Dunaegyháza község
Kép: Dr. Pinczés SándorPanoramio

A címerben szereplő evangélikus jelvény, a Luther-rózsa és a templom stilizált ábrázolása a község nevére utal, és az életet újra indító telepes ősöknek állít emléket. A település neve 1848-tól Dunaegyháza. Az elnevezés a község természeti adottságára, a közelségére utal. A címerben megjelenő arany és kék hullámok a folyó két arcát: az áldást osztó bőséget és a pusztító áradást jelenítik meg. A címerben látható vörös pólya és a kivégzés módjára utaló pallós, Hajnóczy Józsefnek, a magyar szabadság és haladás élharcosának állít emléket, hősies példára buzdítva a ma élő utódokat.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei