Dunakiliti község címere

Dunakiliti címerének pajzsa hullámos osztású. A hullám, (a négy kék színű vonal) a Dunát és mellékágrendszerét: a Zátonyi Duna-ágat, a Mosoni-Dunát szimbolizálja.

  • A pajzs felső részének alapja ezüstszínű, ezen fekete körvonalú, barna színű, sárga agancsú szarvas, mely a község vadgazdálkodását, a vadászat jelentőségét fejezi ki.
  • A pajzs alsó részének alapja aranyszínű, melyet címertanilag a pajzs jobb oldalán barna törzsű, fekete körvonalú, zöld levelű tölgyfa látható, a pajzs bal oldalán emberi kar fekete körvonallal, kezében fekete színű baltával, a pajzs közepén egy fekete színű latin kereszt lebeg.

A címerpajzsot fekete körvonal szegélyezi, alatta (részben takarásban) szalagmotívumban (sárga alapszíne fekete körvonallal határolt) a fekete színű DUNAKILITI felirat látható.

Dunakiliti község
Kép: László JánosPanoramio

A fa a település erdőgazdálkodásának, a baltát tartó kéz a fakitermelésnek, illetve valamennyi kézműves tevékenységnek grafikai megjelenítése. A pajzs alsó részének közepén egy kereszt, mely a lakosság római katolikus vallásának megtestesítője. A szalagmotívum alatt szimmetrikusan elhelyezkedő két-két fekete körvonalú arany búzakalász a település mezőgazdaságát jelképezi.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei