Dunaszentgyörgy község címere

Dunaszentgyörgy címere barokk címerpajzs, vízszintes felezőjében vízszintes az ezüstpólya. A felső mezőben függőleges vágásban két részre osztott a címerpajzs.

  • A bal felső mezőben (heraldikai jobb oldal) vörös-fehér Árpád-sráfozás
  • A jobb felső negyedben (heraldikai bal oldal) két lábon álló aranyoroszlán vörös mezőben. Jobb karjában jogart tart, jobb hátsó lába a címer közepén elhelyezkedő boglárpajzson nyugszik.
  • A címer alsó részében kék mezőben zöld hármas halom, mely felett a bal oldalon (heraldikai jobb oldal) sárga szőlőfürt zöld levéllel, jobb oldalon (heraldikai bal oldal) hármas sárga búzakalász.
  • A barokk címerpajzs közepén szív alakú, csücskös boglárpajzs aranykontúrozással, a boglárpajzsban fehér alapon aranyszínű Sárkányölő Szent György.

A barokk címerpajzs két oldalán úgynevezett címerfoszlány, barokk ornamens. A jobb oldali foszlány színe kék-arany, a bal oldalié vörös-ezüst. A címerpajzs felett az oromdísz aranyszínű korona.

Dunaszentgyörgy község
Kép: Dr. Pinczés SándorPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei