Dunatetétlen község címere

Dunatetétlen címere felül vállas, alul szív alakú, csúcsban végződő, kék-zöld színű, háromszögletű címer, melyet egy ezüstszínű hullámvonal vízszintesen két részre tagol. A címerpajzs alsó, zöld mezőjében a csatorna fölött átívelő XIX. századi, kétlyukú téglahíd rajza, színe arany. Az épület színe ezüst (fehér) és barna, a fenyők zöldek. A homlokzat felett középen aranyszínű szalag lebeg, rajta 1947. Az évszám színe fekete. A címert fekete kontúrrajz fogja össze. A pajzs alatt íves, aranyszínű szalagon kontúrrajzos fekete szöveg: DUNATETÉTLEN.

Dunatetétlen község
Kép: tengelicPanoramio

A felső kék mezőben két fenyőfa között oromfalas épülethomlokzat, mely a falu kialakulását megalapozó egykori majorság létrehozóinak, a gróf Teleki családnak egykori kúriáját (a település legkarakteresebb épületét) szimbolizálja, amely ma közintézményeknek ad otthont. A település nevének előtagjaként szereplő Dunát és a község területén keresztül folyó, a helyiek által "Ér"-nek nevezett Fűzvölgyi-csatornát jelképe. Az épület előtti két fenyőfa a kastély előtti parkot és a közeli, Fűzvölgyi-csatorna mentén húzódó nagyobb parkot, a helyiek által közkedvelt "Fenyvest" jelképezi.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei