Dusnok község címere

Dusnok község címere álló ovális pajzs, melyet a pajzsderék alsó harmadában szarufa (cantherius) oszt két mezőre.

  • A felső, kék mezőben jobbra forduló és néző, aranyszínű, mellső mancsait előre tartó, két farkát felkunkorító, vörössel fegyverzett oroszlán lép jobbra.
  • A szarufa alatti zöld mezőben vörös csákójú, kék dolmányos, vörös nadrágos, fekete csizmás huszár fordul szembe, jobbjában ezüstkardot emel, baljával az ezüst kardhüvelyt fogja.

A címert keret (cartouche) övezi, amely barokk pajzsra emlékeztet. Ennek felső élén jobbról és balról elfekvő, a kettős ív találkozásánál középütt függőlegesen kirajzolódó csigavonalak láthatók. A cartouche jobb és bal oldalának felső harmadában trapéz alakú, alsó harmadában pedig erősen ívelt, szimmetrikus bevágás található. A talp kétszeresen ívelt, s ennek vonalai ugyancsak két csigavonalban futnak össze középütt. A kereten, a címer és az alsó csigavonalak között stilizált nagybetűkkel: "DUSNOK" felirat.

Dusnok község
Kép: Lászlóné KereszturiPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei