Ecsegfalva község címere

Ecsegfalva címere kék színű, csücskös talpú reneszánsz pajzs, alsó részét zöld mező tölti ki, amelyből kettős "fűhalom" emelkedik ki. A címer középpontjában a térség jellegzetes madara, a túzokmadár ezüstszínű, jobbra tekintő, figyelő, büszke képe helyezkedik el.

A címer színeinek és háttérmotívumainak megválasztása földrajzi, táji sajátosságok képi megerősítése, a kék égbolt és a füves puszta látványának egyszerű eszközökkel történő megidézése. A címer alatt a település nevét tartalmazó ezüst szalagdísz helyezkedik el.

Ecsegfalva község
Kép: elizabet10Panoramio

A túzoknak, mint címerállatnak, a megjelenése egyrészt abból a tényből származik, hogy a táj jellegzetes, őshonos állata; Dévaványa, Ecsegfalva környékén található Európa legnagyobb túzokrezervátuma. A madár békés természetű, de óvatos, rejtőzködő életmódot folytat. Élettere a puszta kínálta környezet, életeleme a csend, a nyugalom.

A másik ok a címerállatként történő megjelenésre: a túzok karakterének, habitusának a térségben élő emberek mentális sajátosságaival részben egyező volta. A békés, ám az idegenekkel szembeni egészséges távolságtartás, a nyugodt élet iránti igény, a pusztai lét inspirálta szabadságigény, függetlenségre, büszkeségre sarkalló mivolta részleges tartalmi azonosságot mutat az itt élő emberek és a túzok között.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei