Ecseny község címere

Ecseny címere álló kerek talpú, hasítással és vágással négyelt pajzs, kör alakú szívpajzzsal, amelynek zöld mezőjében a Luther-rózsa szerepel.

  • A nagypajzs első és negyedik kék mezejében lebegő aranykoronából kinövő, nyakán aranynyíllal nyakán átlőtt, az első mezőben balra, a negyedik mezőben jobbra fordult ezüstunikornis (egyszarvú) látható.
  • A pajzs második és harmadik vörös mezejében a hasító vonalból (a második mezőben balra, a harmadikban jobbra) kinövő ezüst ingujjú kéz tart három arany búzakalászt.
Ecseny község
Kép: OlherPanoramio

A Luther-rózsa a lakosok evangélikus vallásosságát jelképezi. A címerben szereplő unikornis a Perneszi család címerében szereplő motívum. A család igen hosszú ideig jelen volt a település életében, hiszen kisebb-nagyobb megszakításokkal már a XV. századtól egészen a XVIII. század közepéig birtokosok voltak Ecsenyben. A búzát tartó kéz a mezőgazdasági termelésre, illetve a falu lakosságának szorgalmas munkájára utal.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei