Edde község címere

Edde címere palást alakú, a szélén fekete kerettel. Zöld alapon sárga színű, földműveléshez használatos szerszámok: függőlegesen háttal gereblye felül levő fejjel, vízszintesen kasza lefelé mutató heggyel, jobbra tíz óra irányában cséphadaró, balra két óra irányában háromágú favilla háttal felül levő fejjel.

Edde község
Kép: vgabiPanoramio

Edde mezőgazdasági település volt a történelme során, és ma is az. Az itt élőknek mindig a föld biztosította a megélhetést. Ezt fejezi ki a község címere is, melyben a földműveléshez használatos szerszámok láthatók. A címer teljesen megegyezik egy, a XVIII. század végén használt községi pecséttel, melyet az öregbíró használt hivatalos iratokon, de mind a korábban, mind a későbbiekben használt pecséteken is elsősorban mezőgazdasági szerszámok szerepeltek szimbólumként.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei