Egerbocs község címere

Egerbocs címerében a pajzsfő enyhén homorú, füles, a pajzsderék kissé horpadt, a pajzstalp kihegyezett. A címerpajzs ezüst (fehér) rámájú. A kék pajzsmezőn, a díszhelyen, azaz a pajzsfő közepén ezüstszalagon BOCH felírat. Alatta jobb oldalt arcképes ezüsthold, balra 16 sugaras (ebből 8 lángszerű, 8 egyenes) emberarcú arany (sárga) nap. Mindkét csillagászati jelkép az időtlenségre utal.

A címerkép lebegő vörös szív az odaadó hűség, a meleg szeretet szimbóluma, belőle arany kettős kereszt nő ki, a hitet jelképezi. A címertalp zöld hármas halmából arany tölgyág nyúlik jobbra, balra pedig 3 arany kalászos búzaszál nő ki. Mindkettő utal a természeti- gazdasági környezetre.

A pajzs fölött vörös párnán háromágú aranykorona három gyönggyel, a koronapánton is egy gyöngy középen. A korona utal Egerbocs kisnemesi származású lakosságára. A címerpalást jobbra kék- arany, balra vörös- ezüst, mely leér a címertalpig. (A jobb és bal oldalt a pajzsot hordozó személy állása szerint kell értelmezni).

Egerbocs község
Kép: csifkinPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei