Egervár község címere

Egervár község címere ezüstmezőben, kék színű talpon álló természetes színű téglákból rakott bástya, négyágú fekete orommal. Az oromzatot arany S, P, Q, R betűk díszítik. A bástyát jobbról és balról két, feléje néző, ágaskodó, természetes színű, kétfarkú oroszlán tartja. Középen szívpajzsként az Egervári család címere. A címerpajzs csücskös talpú, szimmetrikus tárcsapajzs.

Egervár község
Kép: Csaba DominaPanoramio

Egervár címere összetett címer. A felső mező középpontjába állított, ormán S, P, Q, R betűket viselő bástya a helységet azonosító várat jelképezi, a bástyára helyezett, boglárhelyen lévő címer a község múltjában kimagasló jelentőségű Egervári család címere.

A bástya két oldalán álló kétfarkú oroszlán a helység hajdani pecsétjének fő motívuma volt. A címer alapszíne (kék) és a meghatározó fém (ezüst) Egervár múltjában jelentős szerepet betöltő családok címereinek fő színei voltak.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei