Egyed község címere

Egyed címerében az ezüstpólyával osztott, kerek talpú pajzs, felső vörös mezeje hasított.

  • Az első mezőben ezüstbilincs, lánc és vasgolyó lebeg, mögötte a zöld halom csúcsán ráccsal fedett, kőből rakott kútfővel.
  • Második mezejében, zöld talajon egytornyú ezüsttemplom nyitott kapuval, harangnyílással, három templomablakkal, a csúcsokon ezüst latin kereszttel, jobbról-balról zöld fűcsomóval.

Az ezüstpólyában hét, fekete törzsű, zöld lombozatú fasor. A címer alsó zöld mezejében egy egyemeletes aranykastély lebeg, végein neogótikus saroktoronnyal, nyitott kapuzattal, 15 ablakkal. A pajzs fölött ötlombos, ékköves nemesi korona lebeg, két oldalt stilizált olajág kíséretében. Alul zöld betűkkel a község neve: EGYED.

Egyed község
Kép: Attila KissPanoramio
  • Az első mezőben levő bilincs, lánc és vasgolyó a település középkori hírhedt kútbörtönét idézi, mögötte a felépítmény vázlatos érzékeltetésével.
  • A második mezőben látható templom és ekevas a község 1878-ban használt pecsétjéből származik.
  • Az ezüstpólyában sorakozó fák az ún. „Hét vezér fái”, amelyeket 1896-ban (a millennium évében) a hét vezér és Erzsébet királyné tiszteletére telepítettek.
  • Az alsó mezőben levő kastély Egyed rendkívüli látványosságát, a Batthyány-kastélyt szimbolizálja.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei