Alsóvadász község címere

Alsóvadász község címere egy ezüst hullámpólyával kettévágott, csücskös talpú pajzs, pajzstalpon zöld mezővel.

  • A felső vörös mezőben jobbról egy arany búzakéve, középen egy zöld színű íj, balról egy arany szőlőfürt levéllel.
  • Az alsó kék mezőben a zöld halmon áll egy jobbra néző, kitárt szárnyú, ezüst galamb, csőrében egy gallyal.

A címer alatt aranyfonákú kék szalagon ALSÓVADÁSZ felirat, a szalag két végén 1280 és 2004 évszám olvasható.

Alsóvadász község
Kép: -sky-Panoramio

Alsóvadász címer azokat a jelképeket tünteti fel, amelyek a község régi pecsétnyomóin láthatóak voltak. Ilyen a sárkány, amely itt pajzstartó, a kardos oroszlán, a békegalamb és a templom. A templomnak mai jelentése is van, a község két templomára utal. A piros és kék mező között található fehér sáv a Vadász-patakot szimbolizálja.

A címerpajzsban a piros szín az elmúlt idők áldozataira, szenvedéseire utal. A kék szín az égbolt kékje, valamint a béke színe. A zöld szín a mezőgazdálkodás, a természet zöld színe, valamint a reménység, a jobb iránti reménykedés színe is.

A címeren látható szőlő és búza Alsóvadász község természeti jellegzetességét szimbolizálja. Felajzott íjjal jelöljük a község nevét. A békegalamb mely a református templom szószékén is megtalálható, a béke szimbóluma.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei