Elek város címere

Elek város címere ívelt talpú vízszintesen és függőlegesen hasított pajzs, a mezőket keskeny aranyszínű csíkok határolják.

  • Az első és a negyedik (jobb felső és bal alsó) mezőben öt sorban váltakozva piros és ezüstszínű csúcsokra állított rombuszok sorakoznak. Soronként pirossal kezdődően, 4 piros és 3 ezüstszínű rombusz található. A körülöttük lévő fél és negyed rombuszok ezüstszínűek.
  • A második (bal felső) mezőben az első mező piros rombuszának közepéig terjedő zöld mezőben, kék háttérben kivont szablyát tartó vitéz áll. A bajuszos, hosszú hajú vitéz ruházata aranya sujtással díszített piros színű nadrág és mente, aminek szélei aranyszínű csíkkal szegélyezettek. A szablya hüvelye a vitéz háta mögött keresztbe helyezkedik el.
  • A harmadik (jobb alsó) mezőbe a harmadik mező alsó piros rombusza 3/4-ének magasságáig terjedő zöld mezőben, kék színű háttérben, középen a Sarlós Boldogasszony áll. A mező jobb szélén az eleki római katolikus templom tornya és hajójának kis részlete (az első ablakig) áll. A Boldogasszony ruházata: bő ujjú, bokáig érő, ezüst színű ruha, derékban fekete színű masnira kötött zsinórövvel összefogva. Hosszú barna haja bal válla mögé ér. Jobbjában felemelten aranyszínű sarló, baljában maroknyi búzát tart. A templom alapszíne arany, oszlopa, ablakai és a torony kupolája ezüstszínű.

A pajzs fölött koronaszerűen elhelyezett 5 bástyás városfal. A városfal aranyszínű, nyílásai ezüstszínűek.

Elek város
Kép: l_attiPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei