Emőd város címere

Emőd címere zölddel és arannyal bal haránt osztott kerek talpú pajzs, zöld mezejében lebeg egy háromágú, s azon keresztbe téve egy-egy egyágú arany búzakalász, az aranymezőben fekete, hegyével fölfelé álló szőlőmetszőkés lebeg. A pajzsot leveles aranykorona ékíti.

Emőd város
Kép: iPhatePanoramio

Emőd település címerének alapja az 1689-ből származó pecsétnyomó. A zölddel és arannyal bal haránt osztott, kerek talpú pajzs zöld mezejében lebeg egy háromágú, azon keresztbe téve egy-egy egyágú arany búzakalász, mely az egykor kiváló termőföldet jelképezi. Az aranymezőben fekete, hegyével felfelé álló szőlőmetsző kés lebeg, mely a magas szintű szőlőtermesztő kultúra szimbóluma. A pajzson található leveles aranykorona azt jelenti, hogy a XIV. században Emőd a Diósgyőrhöz tartozó királyi birtok volt.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei