Encsencs község címere

Encsencs címerének címerpajzsa hagyományos csücskös talpú, egyik legrégebben használt zöld alapszínű pajzsformánk, melyet már az Árpád korban is használtak. A pajzstalpra helyezett, jobbról ezüsttel sárkányfogazott, vörös szívpajzsot már a kora középkori Aba nemzetség is használta, de utalhat a Báthoriakra is, akik szintén sokáig birtokolták ezt a környéket. A szívpajzs két félre osztja az alapcímert, felette zöld mezőben, három címerképet láthatunk.

  • Középen egy dús lombú tölgyfa áll, földbe kapaszkodó gyökerekkel (arany, barna és zöld színekkel), két oldalt pedig a község felekezeteinek szimbólumai jelennek meg aranyszínnel.
  • Heraldikailag balra a reformátusok csillaga, jobbra a görög kettős kereszt.

Az öreg tölgy a ma is jelentős erdőgazdálkodásra utal, de egyszerre szimbolizálja az itt élők természethez való kötődését, hagyományaik tovább élését is. A címer alatt aranyszínű szalagon a település neve olvasható.

Encsencs község

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei