Ambrózfalva község címere

Ambrózfalva címere csücskös talpú reneszánsz, hasított pajzs, melynek heraldikai jobb oldalán zöld színű mezőben középen három aranyszínű búzaszál lebeg. A pajzs heraldikai bal oldalán, a pajzstalpon kék színű hármas halmon ezüstszínű kettős kereszt áll piros mezőben.

Ambrózfalva község
Kép: CedrusPanoramio

A két egyenlő részre osztott hasított címerpajzs fele részben a szlovák címerképet mutatja. Ez a motívum emlékezteti a település lakóit a szlovák eredetre, és figyelmeztet a nemzeti identitás és a hagyományok megőrzésére, ápolására.

A kereszt motívum a nagyhírű Csanád megye egyházi hírnevére is utal, továbbá a magyar címerekben is fellelhető, a hármas halom úgyszintén. Így a múlt többféle szempontból szerepel a címer fele részén.

A másik fél rész a zöld mezőben a település alföldi voltát idézi, utal a mezőgazdasági jellegre. Az aranykalászok pedig a falu népének - telepes ősöknek - sikeres letelepedését, meghonosodását, az életet, a kenyeret jelenti, a megélhetés alapjának szimbóluma kíván lenni. Emlékeztet a mezőgazdaságra, a kenyeret adó földre, szorgos munkára, emellett jellegzetes heraldikai motívum, pecsétnyomókon gyakori az alföldön.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei