Érsekhalma község címere

Érsekhalma címere az élet folyamatosságát jelképező, facsemetét ültető embert ábrázoló, alsó szélein lekerekített, középen csúcsban végződő pajzs. A címerképen belül, háttérben az ég középkék színű, alul zöld mező fekete kontúrokkal, a térdelő férfi alakja fehér színű fekete kontúrokkal. Az ember kezében lévő facsemete aranysárga színű fekete kontúrokkal.

A pajzs mérete 3:4. A címerpajzs felett és mögött törtpiros színű palást van, fekete kontúrokkal, melyek behajló szélei kék színűek. A címerpajzs felett középen törtpiros felületen a fekete színű érseki kalap van aranyszínű kontúrokkal, két oldalt lelógó aranyszínű zsinórfüggőkkel. A címerpajzs alatt középen évszám: 1986, alatta piros színű, fekete kontúros, ívelt felirat: ÉRSEKHALMA.

Érsekhalma község
Kép: Holló TiborPanoramio

A címer jellemzi a település jellegét, múltját és jelenét. Az érseki motívum (palást és kalap) az érseki alapítást és tulajdont, annak hagyományait őrzi. A település nevének "halom" része is megjelenik a címerképben, mely egyrészt a környék jellegére utal, másrészt jelzi, hogy a bronzkorig visszamenőleg vannak települési nyomok, temetkezési helyek és ezekre utaló halmok.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei