Fajsz község címere

Fajsz község címerének teste csücskös talpú, osztatlan, borított pajzs. A pajzs alsó harmadában elhelyezkedve gyalogos és ágaskodó lovas figura, mindkettő kivont karddal. Fontos díszítő elem a takaró, a címeres pajzs körül látható hasított, lobogó szalag-foszlány.

A pajzs felett, annak vízszintes felső részén, középen, jobbra fordítva áll a páncélsisak. Az ezüst páncélsisakon hét pánttól takart arcrész látható. A nyakat övező láncon medál függ. A sisakon háromlevelű heraldikai korona, mely vörös színű pánttal találkozik a sisakkal. A korona szélső ágai stilizált levelekben végződnek, a középső, kereszt alakú levélen pedig sisakdísz van. A sisakdísz ezüstszínű, kardot tartó, páncélozott kar. A címer színei: arany, ezüst, piros, fehér, kék, zöld.

Fajsz község
Kép: A. Zoltán Sárdi ('SAZ BP')Panoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei