Andornaktálya község címere

Andornaktálya címere álló, pajzs alakú.

  • A két részre osztott címertest sötétebb (kék) osztatában sárga színű, tátott szájú, kiöltött, piros nyelvű, álló oroszlán található, amelynek kócos pamacsban végződő két farka a háta mögött görbülten kinyúlik.
  • A világosabb (ezüst) osztatban a vidékre oly jellemző tevékenység: a földművelés, bor és szőlőművelés emblémájaként a karóra felfutó szőlőinda, míg a gazdag termés reményében a bal és a jobb oldalon arányosan helyezkedik el egy levél és egy szőlőfürt motívum.

A címer tetején lovagi játék sisakja látható. A pajzs oldalát innen is, onnan is arany és vörös színű babér díszíti. A pajzs alatt található szalagon Andornaktálya felirat.

Andornaktálya község
Kép: A. Zoltán Sárdi ('SAZ BP')Panoramio

Andornaktálya címerének a Mocsáry család régi címer ábrázolása, valamint a település története, kultúrája és hagyományai adtak támpontot.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei