Farkaslyuk község címere

Farkaslyuk címere álló, aranykeretű, kerek talpú, vörössel és kékkel négyelt pajzs.

  • Első (vörös) mezejében két egymást keretező, fekete bányászkalapács (fejtőkalapács) lebeg.
  • A második (kék) mezőben a bányászok védőszentje, Szent Borbála szembeforduló, lebegő alakja látszik. Köpenye vörös bélésű ezüst, alatta ezüstövvel átfogott, hosszú zöld ruhát és ezüstszegélyű zöld apácafőkötőt visel. Jobbjában vörös tetőzetű, háromablakú, torony aranyos modelljét tartja (emlékeztetve szenvedése színhelyére), baljában pedig arany áldozókehely (ciborium) van.
  • A harmadik (kék) mezőben (tetejükön arannyal kiemelt) zöld hármas halom jelenik meg; a bal oldaliból aranyos kövekkel kirakott fekete tárnakapu nyílik, amelyből a természetes színű (barna) udvarra három talpfányi terjedelmű arany sínpár fut bal felé.
  • A negyedik (vörös) mezőt két fekete pólya osztja.

A címerfő fölött jobbra forduló, vörössel fegyverzett, ezüstfarkas növekszik, jobbról és balról termő tölgyágakkal, fűzfagallyakkal és három – három aranylevelű, természetes színű (barna) sásbuzogánnyal (foszlányszerűen) körülvéve. A pajzs alatt négyszer hajtogatott, fecskefarkú, aranyszalagon feketével a „FARKASLYUK” felirat olvasható.

Farkaslyuk község
Kép: Nagy PéterPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei