Fazekasboda község címere

Fazekasboda község címere álló, két részre osztott pajzs.

  • A kék mezőben található évszám németek betelepítésére utal. Az évszám felett zöld bokorból kinövő aranyszínű, süveges alak, bal vállán szekercét tart. Mögötte egy természetes színű fa látható.
  • A piros mezőben a búzakalász a föld a legfontosabb mezőgazdasági növényt jelenti, a középen lévő agyagedény a régi fazekasmesterségre utal, a szőlőfürt a szőlőtermelést szimbolizálja.
  • A pajzs felső vonalán Fazekasboda felírat.
Fazekasboda község
Kép: Baumann JózsefPanoramio

Fazekasboda pecsétjét 1724-ből ismerjük. A leírás szerint a pecséten fa látható, előtte fejszés alak , amely az irtásos földművelésre utal, a vállán szekercét vivő, süveget viselő alak, mögötte magas fa, előtte három kevés levelű bokor. A fejsze és a fa kapcsolatban van a telepítéssel, elsősorban a németek betelepítésével. A török megszállás alatt a szántóföldek elvadultak, helyükön hatalmas összefüggő erdőterület alakult ki, így a gazdálkodást csak az erdőségek kiirtásával tudták megkezdeni. A címer 1997 készült.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei