Fedémes község címere

Fedémes község címere motívumaiban alapvetően azonos az 1773-ban használt pecsét címerrel. A pajzs zöld alapszínű, amely alsó kétharmad részében gömbölyített, alul középen pici csúcsban végződik, felül középen enyhén befelé ívelt, csúcsai 140 fokban metszettek 1/4 részig (csücskös talpú, reneszánsz pajzs). A pajzs felső harmadában enyhén homorú.

A pajzs szegélye és az alul két kifelé álló stilizált balta rövid nyéllel, fölötte stilizált szív alakból ugyancsak kifelé hajló két zászlócska, közötte kiemelkedő dárdaheggyel, legfölül a homorú FEDÉMES felirat aranyszínű.

Fedémes község
Kép: Géczy IstvánPanoramio

Az interneten elterjedt helytelen címerábrázolással ellentétben a község rendeletében foglaltaknak megfelelően Fedémes címerének pajzs alakja csücskös talpú, reneszánsz stílusú, a balták rövid nyelűek, valamint a pajzson elhelyezett szimbólumok színe arany (sárga).

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei