Feketeerdő község címere

Feketeerdő címere álló, háromszögű pajzs, ezüstmezejében zöld talajon álló levelek nélküli, stilizált száraz fa zölddel. A levelek nélküli fa, mely lombját vesztette, a ciklikus idő jelképe. A fa középső ágáról aranyzsinóron háromszögű vörös pajzs függ - mely mögöttes jelentéstartalommal bír: a vörös-ezüst színpár az Árpád-korra utal -, benne lebegő helyzetű heraldikai ezüstrózsával, ami a lakosság katolikus vallását jelképezi.

A címerpajzsot két oldalról egy-egy, szárán alul keresztbe tett és arany makktermésekkel ékített zöld tölgyfaág övezi, mely a halhatatlanság, az erő, a kitartás és a rendíthetetlenség jelképe. A címer alatt lebegő, hármas tagolású, fecskefarok-végződésű íves aranyszalagon feketével nagy betűs FEKETEERDŐ felirat. A településnév előtt és után egy-egy díszpont.

Feketeerdő község
Kép: Semtex73Panoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei